Airconditioning in 2 slaapkamers

Datum: 10 juli 2020

Klant: Bjorn uit Purmerend

Prijs: €3.258,-

Over deze klus

Deze klant uit Purmerend wilde 2 airco’s in de slaapkamers. De uitdaging hierbij was dat de ene slaapkamer op de eerste verdieping was en de andere op de benedenverdieping. Omdat beide slaapkamers ver uit elkaar lagen en niet aan dezelfde buitenmuren grensden hebben we 2 losse splitunits geadviseerd.

De slaapkamers waren erg ruim en de klant wilde graag wat overcapaciteit.  Zo kunnen ook de aangrenzende ruimte gekoeld worden wanneer het erg warm is. Hierdoor hebben we voorgesteld te kiezen voor het installeren van tweemaal de 3,5Kw Mitsubishi Heavy Industries SRC 35ZS-W.

Op de foto’s zie je dat we de buitenunit niet aan het huis maar in de tuin hebben geïnstalleerd. Hiervoor is gekozen omdat de klant voor het zicht de buitenunit niet aan de houten buitengevel wilde. Daarnaast kon de buitenunit ook niet aan de buitenmuur omdat daar een looppad is. Uiteindelijk hebben we dus geadviseerd om wat extra meters leidingen te gebruiken en de buitenunit mooi weg te werken in de tuin op de grond. De klant heeft hiervoor zelf een pvc afvoer in de grond aangebracht waar de koelleidingen doorheen getrokken zijn.

Op de onderstaande foto is goed te zien dat de buitenunit van de airco van de bovenslaapkamer op het aangrenzende dak is geïnstalleerd. De klant heeft zelf nog even de buitengoot geschilderd in de kleur van het huis zodat deze niet meer opvalt.

Eindresultaat

Het eindresultaat zijn 2 heerlijke koele slaapkamers en 2 buitenunits die mooi zijn weggewerkt. De klant was zeer tevreden dat we al zijn wensen hebben kunnen realiseren.